Voor en door een Ex-colporteur

Live computerhulp op afstand


Recente Tweets
Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Ik werkte als colporteur. (ex colporteur) deel 2

Waar de baas naar mij zat te kijken en mij verteld dat het wel went.  Maargoed na de cursus verkopen gingen weer op azen jacht .

Buddy baas (Inleren)
De baas ging deze keer mee want hij zou het mij wel eventjes laten zien hoe het moest.   Met z’n tweeën stonden we als gewapende overvallers aan de deur ! Er deed een vrouwtje open die toch al ver in de 80 was.  Ze zegt  ‘wie is daar’ door het kiertje van de deur.  Waarop mijn baas antwoord ‘Zou u de deur is niet open doen want dat praat makkelijker toch??  Ik zag haar schrikken. Ze zegt wie bent u dan?  Waarop mijn baas antwoord ‘Ja mevrouw ik was hier gisteren ook al bij u aan de deur maar u was niet thuis? Ze zegt oh dat zou kunnen maar wat wilt u van mij? Helemaal niets maar ik kom voor de collectieve wijkactie waardoor we iedereen korting mogen geven op uw stroom en gas prijzen. Dat is de reden dat ik bij u nog even langs kom.  Mevrouw was overrompeld hierdoor ze zegt en wat moet u dan doen? Nou eigenlijk niet zoveel ik kom alleen even de tarieven verlagen en dat duurt maar 5 minuutjes. Waarop de vrouw ons met enigsinds vertrouwen binnen laat.  Mijn baas zegt tegen de bejaarde vrouw waar heeft u de rekeningen van het stroom en gas? Heeft u ze allemaal wel netjes bewaard of gooit u ze allemaal door elkaar in de kast?  De vrouw ging al kreunend zoeken naar de papieren. Na 10 minuten had ze de jaaroverzichten gevonden. Waarop mijn baas zegt ‘kloppen deze gegevens?  Ze zegt welke? Ja uw naam en staatnaam en rekening nummer? Ze zegt ja die kloppen. Waarop hij een pen pakt en zegt oke dan kan ik deze dus letterijk overnemen op het nieuwe in te vullen formulier. De mevrouw was min of meer verbaasd wat er aan de hand was maar durfde geen nee te zeggen tegen mijn baas. 

De baas had gelijk en had een sale!
Na het gesprek met de bejaarde vrouw stonden we weer buiten en zegt mijn baas tegen mij ‘Zie je nu wel binnen 15 minuten al 1 sale! Waarom schrijf jij er maar 2 a 3 per dag?? Ik zeg ja maar jij zegt niet eens tegen de klant dat ze door het invullen van het contract overstapt naar een andere leverancier? Waarop mijn baas zegt. Nee natuurlijk niet! Anders stapt ze toch niet over! Dit zijn juist de azen die je moet hebben dat hebben we jou ook verteld in de manipulerings training toch?  Ik zeg ja dat klopt verbaasd...

Volgende keer sticker negeren en aanbellen!
Als klap op de vuurpijl van de oude dame, kreeg ik ook nog te horen dat ik een zielig persoon was, en dat ik me de oren uit mijn kop moest schamen! Dit begreep ik helemaal niet, want ik kende helelaam geen schaamte of dergelijke. Maar mijn baas bedoelde dat ik alle deurtjes moest aanbellen en niet overslaan, Ook niet MET STICKER op de deur!. Want juist die deuren zijn mensen die weinig last van verkopers aan de hebben gehad. En een sale is daarom een stuk makkelijker in te tikken bij zulk soort slap volk die te lam is om de deur open te doen. Hij noemde die mensen ook wel > "De half tamme.." 

Rot schuldgevoel over mijn baan
Ik voelde me al dof ellendig over het feit dat ik geen keuze had om te stoppen met dit werk want ik had geld nodig en ik zou geen uitkering meer krijgen van het uvw.  Uiteindelijk verstreken er 3 jaar manipuleren van deze oude dames en heren. (hoewel ik het zelf niet deed op deze manier) Hoe ik het wel deed was door veel uren maken want ik werkte 14 uur per dag om maar niet te hoeven te manipuleren.  

Prive problemen door het werk
Prive ging het ook achteruit want ik zag mijn kleintje niet meer opgroeien en mijn vrouw zag ik alleen als ik naar bed ging.  Na 3 jaar ellende heb ik nu gelukkig weer een baan gevonden! Eindelijk nooit meer manipuleren! Voor mij nooit géén colportage meer! Wat een kl** tijd was dat.

Dit verhaal wilde ik delen, hopend dat iedereen weet dat als je geen keuze hebt dat je wel moet. Je hebt immers geld nodig in deze crisis tijden.....

<Terug naar deel1