Stickers geen verkopers colportage *JA-NEE*
Recente Tweets


Deur verkopers
Jaarlijks krijgt bijna 1 op de 5 Nederlanders te maken met colportage of verkoop aan de deur die als misleidend of agressief wordt ervaren. Colportage is een legitieme verkoopmethode, maar door onjuiste/ontbrekende informatie of een agressieve benadering gaan jaarlijks vele consumenten in op een aanbod aan de deur waarvan zij later spijt krijgen. Onder het motto 'Uw deur, uw geld uw beslissing. Koop wijzer aan de deur' voert de Consumentenautoriteit campagne om consumenten weerbaarder te maken. De campagne richt zich op een brede doelgroep en vooral ook op ouderen en hun omgeving. Zij zijn immers vaker thuis en dus ook vaker de dupe van misleiding.


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Stickers NEE-NEE geen verkopers en reclame

De bel niet aan de deur sticker is een geweldig sticker die gratis aan te vragen is en te bestellen. Waarom een Ja / nee niet welkom aan de deur sticker? Dit heeft vooral betrekken op de colporteurs die brutaal genoeg zijn om door te drammen aan uw deur om een product te verkopen. Maar u kunt ook stickers krijgen voor geen reclame folder wel kranten. Of geen jehova welkom aan de deur. Deze tekst kan afgewisseld worden in verschillende vormen zoals: Geen Verkopers of Geloofs-overtuigers – Collecteren geen bezwaar. Ook zijn er verschillende soorten stickers gratis te verkrijgen.


NEE NEE Slimme colporteurs, sticker verstandig?
Ook wordt er slim over nagedacht door de colporteur als u wel een sticker op de deur heeft. De Sticker geeft aan dat verkopers niet welkom zijn. Dit houdt in dat 60 a 70 % niet aan zullen bellen aan uw deur. Maar voor de colporteur kan dit juist een uitkomst zijn. Omdat u minder last heeft gehad de laatste tijd van colporteurs dan iemand zonder sticker. Dan toch juist aanbellen.. Wat inhoudt dat een sale binnenhalen makkelijker wordt voor de colporteur. Verkopers moeten wel verkopen. Helaas werken de colporteurs onder zware druk van vreselijke marketingbedrijven waardoor het voorkomt dat de colporteur niet willend toch op uw deurbel drukt ook al heeft u een sticker met geen verkopers aan de deur. Dit is haast niet tegen te houden. De medewerkers van alle soorten bedrijven zoals stroom & gas – internet – Beveiliging inbraak – brandbeveiliging- pinapparaten noem het maar op. Werken op basis van sales met een karig maandsalaris. Om rond te komen van dat geld wat ze verdienen moet uit uw portemonnee komen. Anders zullen ze helaas hun baan verliezen. Dit is dus de reden dat verkopers de stickers soms massaal negeren.

Wat kan ik doen tegen ongewenste reclame en folders in mijn brievenbus?
Met een NEE-NEE-sticker of een NEE-JA-sticker op uw brievenbus ontvangt u geen reclame en folders meer. Voor ongewenste geadresseerde post moet u zich afmelden bij het bedrijf zelf. Of bij de Stichting Postfilter. NEE-NEE-sticker en NEE-JA-sticker Als u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt ontvangen, kunt u bij uw gemeente 2 soorten brievenbusstickers aanvragen: NEE-NEE-sticker: u krijgt geen reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen in uw brievenbus. Of een NEE-JA-sticker: u krijgt geen reclamedrukwerk in uw brievenbus, maar wel huis-aan-huisbladen. Steeds ongeadresseerd reclamedrukwerk

Klacht ongeadresseerde reclame maken.
Ontvangt u toch ongeadresseerd reclamedrukwerk, ondanks een sticker op uw brievenbus? Dan kunt u een klacht indienen bij de adverteerder of de verspreider. Zij moeten de klacht onderzoeken en binnen 4 weken beantwoorden. Handelen zij uw klacht niet op tijd of naar tevredenheid af? Dan kunt u binnen 4 weken een klacht indienen bij de Stichting Reclame Code.

Afmelden geadresseerde reclame en folders
Staat de reclame op uw naam, dan helpt een NEE-NEE-sticker of NEE-JA-sticker niet. U kunt dan het bedrijf waarvan u de reclame krijgt vragen hoe ze aan uw adres zijn gekomen. En of ze uw gegevens uit hun bestand willen verwijderen. Ook kunt u zich via Postfilter kosteloos afmelden voor geadresseerde reclame per post.

Geadresseerde post voor overleden
Partner of familielid Soms ontvangt u nog post op naam van een overleden familielid of partner. Via het Nationaal Overledenenregister kunt u (gratis) de contactgegevens van overledenen blokkeren. De blokkade duurt 10 jaar.