Snapchat loopt vast & werkt niet problemen
Storing
Recente Tweets


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Snapchat werkt niet meer, storing?

Serverproblemen bij Snapchat  (Online storingen)
Soms situeert het probleem zich bij Snapchat zelf en kan je er zelf niets aan verhelpen. Omdat miljoenen internetters de applicatie simultaan gebruiken, zijn krachtige servers nodig. Het komt soms voor dat deze servers problemen ondervinden, of vertraagd reageren vanwege het grote aantal gebruikers en zelf kan vastlopen. Vermits je hier zelf niets aan kunt veranderen, dien je even geduld te hebben. Meestal verbind je na enkele minuten probleemloos met de servers. Op het internet vind je verschillende sites die Snapchat monitoren. Zodra de dienst offline gaat of een storing ondervindt,  lees je het op internet.

Gebruik van een verouderde versie
Zowel Google als Apple brengen regelmatig updates uit voor Android en iOS.
Check of er weer een nieuwe download is. 

Door deze updates te downloaden creëren sommige applicaties soms problemen omdat ze nog niet aangepast zijn aan de updates. De ontwikkelaars brengen vervolgens een update van de applicatie uit om de problemen op te lossen. Heb je al een tijd geen updates van Snapchat ontvangen, verifieerd dan zelf of je met de laatste versie werkt. Zo vermijd je compatibiliteitsproblemen. Download nooit een beta-versie, vermits deze versies zich nog in de experimentele fase bevinden. De kans op fouten in de applicatie is reël.

Zoals je hierboven leest zijn er verschillende oorzaken waarom Snapchat vastloopt en niet werkt zoals het zou moeten. Mogelijk is het ook een combinatie van meerdere oorzaken. Ga steeds systematisch te werk bij het oplossen van de problemen en werk steeds naar buiten toe. Start met de versie en de installatie van Snapchat te controleren. Bekijk daarna het netwerkgedeelte van je tablet of smartphone om de verbinding tussen Snapchat en de server te beoordelen. Als beide items goed werken, ligt de oorzaak meestal bij de smartphone of tablet. Een hardwarematige fout is dan niet uitgesloten. De praktijk leert dat de problemen zich voornamelijk afspelen op het vlak van de software en de netwerkverbinding. Zorg voor een sterke verbinding en werk steeds met de recentste versie. Zo minimaliseer je de kans op problemen.